North Sea Round Town

Entree € gratis Aanvang 21.00 uur

06 jul 2018

 

In juni en juli bruist en borrelt Rotterdam altijd van de jazzklanken tijdens het North Sea Jazz Festival. In het kader van North Sea Round Town kun je net als voorgaande jaren bij De Machinist terecht voor gratis jazzoptredens.
 

Duo Dick de Graaf –saxofoons & Jasper van ’t Hof – piano

Jasper van ’t Hof (1947) heeft een indrukwekkende loopbaan als pianovirtuoos, componist en bandleider opgebouwd. Hij is een creatief en grensoverschrijdend musicus en speelde in talloze ensembles met toonaangevende musici als Charlie Mariano, Ernie Watts, Bob Malach, Archie Shepp en Benny Golson. Jaspers gave om het publiek te betoveren met zijn warmbloedige composities en met zijn grillige en energieke improvisaties, komt het best tot zijn recht in zijn solo- en duoconcerten.

Saxofonist Dick de Graaf (1954) heeft naam gemaakt als onvermoeibare grensganger. Hij speelde samen met Chet Baker, Misha Mengelberg, Toumani Diabaté en Erkan Ogur.  Hij liet zich als componerende jazzsolist inspireren door Jimi Hendrix, Astor Piazolla en thema’s van Bach, Schubert en Bartok. Zijn interesse in het grensgebied tussen gecomponeerde muziek en jazz leidde tot zijn recente kwartet-cd Bird Buzz, waarmee hij eind 2017 als eerste Nederlandse jazzmusicus promoveerde aan de universiteit van Leiden.

Jasper van ’t Hof – piano
Dick de Graaf –saxofoons

 

(foto: Frances Raboen)

Foto's