De Bezetting Speelt

Entree € 17,50/15 Aanvang 12.00 uur

04 mrt 2018

 

Spass!

5+5=5
TILL EULENSPIEGEL – EINMAL ANDERS (1895) – RICHARD STRAUSS (1864- 1949) Arrangement van Franz Hasenohrl uit 1954. Bezetting: viool, klarinet, contrabas, fagot en hoorn

5+5=3
TRIO (1927) – JAN VAN GILSE (1881-1944). Bezetting: fluit, viool en altviool

5+5=9
NONET (1885) – JOSEF RHEINBERGER (1839-1901)

Richard Strauss’ muzikale interpretatie van Tijl Uilenspiegel opent met de solo-hoorn, waarna het publiek wordt meegenomen op een tour langs alle streken van Tijl. DBS vond dit unieke arrangement voor een kamermuziekensemble door Franz Hasenohrl.

Jan van Gilse, tijdens zijn leven één van de grote namen in de Nederlandse muziekwereld, was bevriend met Richard Strauss. Zijn schrijfstijl was geënt op de Duitse laatromantiek, in zijn trio bijvoorbeeld weergalmt de nalatenschap van Max Reger. Vandaar de keuze voor deze Hollandse meester in dit concert/programma.

Ook Joseph Rheinberger genoot tijdens zijn leven hoog aanzien, niet alleen als componist, maar ook als organist en docent. Hij werd zelfs door sommigen gezien als grote meester van de fuga sinds Bach. Toch horen we zijn muziek tegenwoordig nauwelijks, iets waar wij graag verandering in brengen.

 

zondag 4 maart | Societeit | 12.00 uur | €17,50 aan de deur, €15 in voorverkoop en voor Vrienden van De Machinist Live (tot 7 jaar gratis) 

Kaarten uitsluitend verkrijgbaar via de website van De Bezetting Speelt.

De droom van DBS om muziek en andere schone kunsten door te geven aan kinderen tussen de 5 en 12 jaar wordt werkelijkheid! Want nadat de kinderen naar het eerste muziekstuk hebben geluisterd, gaan ze onder de deskundige leiding van beeldend kunstenaar Annelies de Jong mee naar een aparte ruimte. Daar zullen ze met elkaar nog even doornemen wat ze zojuist hebben gehoord. Vervolgens krijgen ze een uitleg over het materiaal en een korte kleurenleer, waarna de kinderen via penseel en verf uiting geven aan hun beleving van de muziek.

Er is plek voor maximaal 15 kinderen, dus wees er snel bij en meld je aan voor de workshop ‘Muziek en penceel’!

Delen