Comedy Night

Entree € 14,50 Aanvang 21:00 uur Zaal open 20:00 uur

15 apr 2023

De Machinist organiseert maandelijkse Comedy Nights! 

Naast drie professionele comedians geeft De Machinist ook nieuw talent een kans want op elke Comedy Night mag een beginnende comedian, een zogeheten ‘rookie’, 10 minuten ervaring op doen.

Onze zaal zal om 20.00 uur haar deuren openen en de Comedy Night zal om 21.00 van start gaan. U bent van te voren natuurlijk van harte welkom in ons restaurant De Machinist. 

Kaarten kunnen besteld worden via de knop 'bestel kaarten' op deze pagina. 

De line-up van 15 april 2023: 

Edo Berger is een energieke verschijning op het podium. Naast zijn werk in Nederland is hij een van de meest veelgevraagde Nederlandse comedians op het internationale circuit en speelde van Moskou tot Tokio. Sinds 2015 is hij met Wouter Monden en Mirthe Bron te horen in de ochtendshow op Q-Music. Hun muzikale nieuwsitem, de Q-musical, werd in 2016 genomineerd voor de Zilveren Reissmicrofoon. Edo begon zijn podiumcarrière bij cabaretgroep Schering en Inslag, waarmee hij in de finales van het Groninger Studentencabaretfestival en het Leids Cabaretfestival stond. Solo won hij het Rabo Camuz Kleinkunstfestival en het Griffioen Zuidplein Cabaretfestival. Ook maakte hij deel uit van de theatertournee van Night of Comedy.

Jules Keeris (Knegsel, 1993) is theatermaker, acteur en cabaretier. In 2018 studeerde hij cum laude af aan de Academie voor Theater in Tilburg. Zijn afstudeervoorstelling werd genomineerd voor de Entreeprijs van Theaterfestival Boulevard in ‘s-Hertogenbosch. De afgelopen jaren verwierf hij prijzen en finaleplaatsen op diverse landelijke cabaretfestivals, waaronder het Amsterdams Studenten Cabaret Festival (2017) en het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival (2019). In november 2019 ging zijn avondvullende cabaretvoorstelling De Uitverkorenen succesvol in première. Jules’ werk is komisch, heeft vaak een absurd randje en zit áltijd bomvol plezier!

(Publieks)reacties:
”Een groot cabarettalent, die Jules.”  – Eindhovens Dagblad

”Jules is een pleziermaker. En pas op: plezier maken is een serieuze zaak.”  – Martijn Bouwman

”Ogenschijnlijk moeiteloos wisselt hij eigenaardige personages af met zijn eigen, sympathieke theaterpersoonlijkeid.”  – Ronald Neggers

Andries Tunru studeerde aan de Koningstheateracademie Den Bosch, waar hij in 2015 afstudeerde. In 2016 won hij de publieksprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival en zowel de jury- als de publieksprijs op het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. In 2017 won hij in de finale van cabaretfestival Cameretten de persoonlijkheidsprijs. Vanaf seizoen 2019-2020 tourt hij met zijn debuutvoorstelling “Vlees, vis, wal en schip”; in februari 2022 is de première van Andries’ tweede voorstelling “In Theorie”. Ook is hij lid van het cabaretteam van Radio 2-programma Spijkers met Koppen.

Samen met Stefan Hendrikx vormt Andries improvisatieduo Beperkt Houdbaar. Hierbij spelen zij, begeleid door muzikant Joep Hullegie, volledig geïmproviseerde avondvullende voorstellingen. Stefan en Andries wonnen (als helft van improvisatiegroep Flunknarf) al drie keer op rij het Nederlands Kampioenschap Improvisatietheater. Zij touren langs de theaters via impresariaat Bos Theaterproducties.

In 2020 deed Andries mee aan het winterseizoen van De Slimste Mens, waar hij als eerste deelnemer sinds dertien seizoenen zeven afleveringen op rij won. Hij werd uiteindelijk tweede, achter “Snollebollekes” Rob Kemps.

“Een zeer geslaagde voorstelling. Tunru is een ras-entertainer.” (★★★★) -NRC

 

Reserveer een tafel