Jazz op Zondag

04 dec 2022 t/m 18 dec 2022

Jazz op Zondag

Zondag = Jazzdag bij De Machinist!

Wekelijks kun je op zondagmiddag 15u (gratis!) genieten van live jazzmuziek.

Maak het ultieme zondagmiddaggevoel compleet door een tafeltje te reserveren voor een lekkere lunch vooraf, of diner na afloop.⁣

Programma December 2022:

Zon 04 dec. 15:00 uur. “Hermine Deurloo & Eran Har Even”.

De Israëlische gitarist/componist Eran Har Even treedt op in Europa met internationale jazzformaties. Hermine Deurloo is bekend van haar spel als solist bij o.a. het Metropole Orkest en bij het grote publiek van de Unox reclame. Zij hebben beiden een voorkeur voor muziek met sterke melodieën. De composities van Eran hebben Oosterse invloeden met pakkende harmonische wendingen en een sterke ritmische basis.

Hermine Deurloo – mondharmonica

Eran Har Even - gitaar

 

Zon 11 dec. 15:00 uur. “Rembrandt Frerichs & Efraim Trujillo“.

Efraim Trujillo en Rembrandt Frerichs zijn musici, die een groot publiek voor de jazzmuziek weten te enthousiasmeren. Als sideman hebben zij vaak met elkaar gespeeld. Een uitnodiging van het Bimhuis was de start van een samenwerking als duo. Het duo speelt bekende én ongebruikelijke stukken van Duke Ellington, Herbie Hancock en Miles Davis.

Rembrandt Frerichs – piano

Efraim Trujillo – saxofoon.

 

Zon 18 dec. 15:00 uur. “Sebastiaan van Bavel & Gijs Idema”.

Sebastiaan van Bavel verenigt de jazztraditie met elementen uit Indiase en Westerse klassieke muziek. Gijs Idema raakte in de ban van de improvisaties van Charlie Parker en Jim Hall. Na zijn klassieke scholing koos hij voor de jazz en improvisatie. Verwacht een combinatie van elementen die beiden mannen inspireren: jazz-standards, vrije-improvisatie en klassieke muziek. Het belooft een bijzondere ontmoeting te worden. 

Sebastiaan van Bavel - piano

Gijs Idema - gitaar

Deze concerten komen tot stand door bijdragen van: de Dienst Kunst en Cultuur van de gemeente Rotterdam, de “Erasmusstichting”, “Stichting Bevordering van Volkskracht”, het donatiefonds “Vrienden van De Machinist” en Café-Restaurant “De Machinist”.

Reserveer een tafel