Jazz op Zondag

Entree € Gratis Aanvang 15.00 uur

05 feb 2023 t/m 26 feb 2023

Jazz op Zondag

Zondag = Jazzdag bij De Machinist!

Wekelijks kun je op zondagmiddag 15u (gratis!) genieten van live jazzmuziek.

Maak het ultieme zondagmiddaggevoel compleet door een tafeltje te reserveren voor een lekkere lunch vooraf, of diner na afloop.⁣

Programma Februari 2023:

Zon 05 febr. 15:00 uur Federico Castelli “Flotsam”.

“Flotsam” is het nieuwe project van gitarist Federico Castelli. Het heeft zijn wortels in Americana, country- en surfmuziek, vermengd met melodieën die herinneren aan Italiaanse filmmuziek. Het repertoire bestaat uit zingbare gitaarcomposities, gemengd met surf- en western ritmes.

Federico Castelli – gitaar.

David Gram - pedalsteel & gitaar

Hugo den Oudsten - bas

Mischa Porte - drums

Zon 12 febr. 15:00 uur Daniel Bulatkin & Tom Smith Duo

Tom Smith en Daniel Bulatkin zijn in Engeland en Tsjechië  twee veel besproken talenten. Het lot bracht hen in 2019 bij elkaar voor een drieweekse tournee in de Tsjechische republiek. Zij maken “moderne mainstream jazz met invloeden uit de Londense big band traditie” en heeft ook een contemplatief esthetisch karakter.

Tom Smith - saxofoon.

Daniel Bulatkin - piano.

Zon 19 febr. 15:00 uur Rolf Delfos & Berthil Busstra Duo

De heren Delfos en Busstra delen hun liefde voor harmonische composities en voor de grooves die kenmerkend zijn voor jazzmuziek. Zij zijn op zoek naar interactie op melodisch en harmonisch gebied. Hun repertoire, bijv “Dat mistige rooie beest” Rogier van Otterloo, of het Spaanse getinte “Please” Paul Bley, en ook het wonderschone “Trapped” van Busstra, of het vrijere stuk “Im an Indian too” van Delfos.

Rolf Delfos – saxofoon.

Berthil Busstra – piano/keys.

Zon 26 febr. 15:00 uur Donald Simoen trio.

Op het Rotterdamse conservatorium speelden deze zij regelmatig samen. Zij delen een voorliefde voor muziek uit de Bebop en Swing periode. Het publiek kan stomende en swingende, bekende en minder bekende  stukken verwachten.

Donald Simoen - altsaxofoon

Mitchell Damen - drums

Matheus Nicolaiewsky - bas

Deze concerten komen tot stand door bijdragen van: de Dienst Kunst en Cultuur van de gemeente Rotterdam, de “Erasmusstichting”, “Stichting Bevordering van Volkskracht”, het donatiefonds “Vrienden van De Machinist” en Café-Restaurant “De Machinist”.

Reserveer een tafel