Jazz op Zondag

Entree € Gratis Aanvang 15.00 uur

04 feb 2024 t/m 25 feb 2024

Jazz op Zondag

Zondag = Jazzdag bij De Machinist!

Wekelijks kun je op zondagmiddag 15u (gratis!) genieten van live jazzmuziek.

Maak het ultieme zondagmiddaggevoel compleet door een tafeltje te reserveren voor een lekkere lunch vooraf of diner na afloop.

Programma Februari 2024:

Zon 4 febr. Carmen Gomes Inc. “Jazz vol Blues”

Carmen’s nieuwe programma is een melange van swingende jazz met een bluesy randje en verfijnde liedjes. De mooiste songs van: Nina Simone, Frank Sinatra, Billie Holiday, Fats Waller, Ma Rainey, Blind Willie Johnson. Met speciale aandacht voor Ray Charles en eigen werk.

Bezetting:

Carmen Gomes – zang.

Folker Tettero -gitaar.

Peter Bjornild – bas.

Bert Kamsteeg - drums; 

Carmen Gomes - zang.

 

Zon 11 febr. Joris Teepe & Rob van Bavel “Dutch Connection Vinyl en CD presentatie”.

Rob van Bavel en Joris Teepe kennen elkaar sinds de jaren 80 en hebben vaak samen gespeeld. Rob van Bavel studeerde cum laude af aan het Rotterdams Conservatorium en won

de tweede prijs in de “Thelonious Monk Competition” Joris Teepe heeft een internationale carrière. Hij woont al sinds 1992 in New York en speelt daar met “de groten”.

Bezetting:

Rob van Bavel - piano.

Joris Teepe - contrabas.

 

Zon 18 febr. Angelo Verploegen & Jeroen van Vliet Duo. Cd-presentatie. “Little Dancer”.

De geboorte van mijn kleinkind, heeft me diep geraakt. Een gelukzaligheid die gepaard gaat met zorgen over hem en zijn generatie. Welke uitdagingen staan hen te wachten? Het repertoire op “Little Dancer” gaat dan ook over liefde, het leven, over hoop en troost en over kind zijn. Ik vond de sublieme Jeroen van Vliet bereid om in een kwetsbare duo-bezetting dit avontuur met mij aan te gaan.

Bezetting:

Angelo Verploegen – trompet.

Jeroen van Vliet – piano.

 

Zon 25 febr. “Chi Quartet” (Tin Chi Siu)

Het CHI Quartet heeft zijn thuisbasis in Rotterdam. Oprichtster is de pianiste en componiste  uit  Macau/Hong Kong, Tin-Chi Siu. Haar composities weerspiegelen de diverse culturele invloeden die zij in de loop van haar leven gekend heeft. Klassieke melodieën gekleurd door jazz harmonieën, Indiase en Europese volksmuziek.

Bezetting:

Tin Chi Siu – piano.

Ildo Nandja – bas.

Jesse Schilderink – saxofoon.

Martin Hafizi – drums.

 

Deze concerten komen tot stand door bijdragen van: “De stichting bevordering van Volkskracht”, het donatiefonds “Vrienden van De Machinist” en Café-Restaurant “De Machinist”.

Reserveer een tafel