Jazz op Zondag

Entree € Gratis Aanvang 15:00 uur

07 jan 2024 t/m 28 jan 2024

Jazz op Zondag

Zondag = Jazzdag bij De Machinist!

Wekelijks kun je op zondagmiddag 15u (gratis!) genieten van live jazzmuziek.

Maak het ultieme zondagmiddaggevoel compleet door een tafeltje te reserveren voor een lekkere lunch vooraf of diner na afloop.

PROGRAMMA JANUARI 2024:

Zon 7 jan. Jens Meijer & Harmen Fraanje Duo.

Dit duo combineert de ritmische finesse van drummer Jens Meijer met het elegante pianospel van Harmen Fraanje. Geen grote gebaren, maar een gedeelde liefde voor muziek en een behoefte om een band met het publiek te scheppen. Duik in de artistieke wereld van twee musici, die een verstild gesprek aangaan. 

Bezetting:

Harmen Fraanje - piano.

Jens Meijer - slagwerk.

 

Zon 14 jan. Rembrandt Frerichs, Jasper Staps & Matheus Nikolaewski. “The First at Last”

Jasper Staps en Rembrandt Frerichs stellen het vertellen van een muzikaal verhaal en de pure schoonheid van jazz centraal in “The First At Last”. Zij brengen een eerbetoon aan de muziek die hen heeft geïnspireerd en de liefde voor afro Amerikaanse ritmiek.

Bezetting:

Rembrandt Frerichs – piano.

Jasper Staps – altsaxofoon.

Matheus Nikolaewski – bas.

 

Zon 21 jan. Nils van Haften, Ed Verhoeff & Frans van der Hoeven.

Dit trio is speciaal samengesteld voor dit optreden in De Machinist. De muziek kun je karakteriseren als: melodieus, lyrisch en karaktervol. Zij geven alle drie les, Ed Verhoeff en Nils van Haften op Codarts en Frans van der Hoeven op het conservatorium van Amsterdam.

Bezetting:

Nils van Haften- tenorsax.

Ed Verhoeff-gitaar.

Frans van der Hoeven - bas

 

Zon 28 jan. Ad Colen & Margreet Markerink Duo. “Tales of a Blue Heart”.

Astor Piazzolla verrijkte de Argentijnse tango met klassieke- en jazzinvloeden. Hij heeft een blijvende indruk achtergelaten op zowel Colen als Markerink. Hun passie voor de Tango Nuevo vormt het vertrekpunt voor een muzikale reis. "Tales of a Blue Heart" is een eerbetoon aan ieder die in deze barre tijden een 'Blue Heart' meedraagt

Bezetting:

Ad Colen - tenorsax.

Margreet Markerink – piano.

 

Deze concerten komen tot stand door bijdragen van: “De stichting bevordering van Volkskracht”, het donatiefonds “Vrienden van De Machinist” en Café-Restaurant “De Machinist”.

Reserveer een tafel