North Sea Round Town.

Entree € Gratis

01 jul 2022 t/m 03 jul 2021

“North Sea Round Town 2022”

 

Vrij 1 juli. 21:00 uur “Kika Sprangers, Robert Koemans, William Barret”.

Kika Sprangers is een Nederlandse jazzsaxofoniste, -arrangeur en -componiste. Haar spel en composities kenmerken zich door kleurrijke lyriek en melancholiek.

Ze studeerde aan het Conservatorium van Utrecht, was leider van de saxofoonsectie van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest. Ze leidt een eigen kwintet en als uitbreiding daarvan het “Large Ensemble”. In 2018 is Sprangers tot “Young Vip” uitgeroepen, als zijnde een van de meest veelbelovende jazzmusici van dit moment.

Kika Sprangers – saxofoon.

Robert Koemans – keys.

William Barret – bas.

 

Zat 2 juli. 21:00 uur “Peter Somuah & Maarten van der Grinten”.

De jonge, van oorsprong Ghanese trompettist Peter Somuah leerde zichzelf trompet spelen door eindeloos naar zijn helden; Roy Hargrove en Miles Davis te luisteren. Hij ontwikkelde een warm en melancholisch geluid en combineert dat met een West Afrikaans gevoel voor ritme. Maarten van der Grinten heeft als veelgevraagd gitarist een lange staat van dienst, met zijn eigen bands (DIG d’DIZ, met Benjamin Herman en met Jesse van Ruller) en toerde  over de wereld met vocalisten als: Rima Khcheich, Laura Fygi, Cristina Branco en Mathilde Santing.

Peter Somuah – trompet.

Maarten van der Grinten - gitaar

 

Zon 3 juli. 15:00 uur! Het “Ab Schaap Collective”.

Ab Schaap neemt na 41 jaar jazzafdeling Codarts, afscheid als docent met een uitvoering van de composities en arrangementen die hij in de loop der jaren heeft geschreven voor groepen als: Het Ab Schaap/Paul Woesthuis 5-tet, het Eduard Ninck Blok/Ab Schaap 5-tet, Peter Ypma +11 en voor conservatorium-ensembles en -bigband. Topmusici uit de Nederlandse Jazz scène tevens oud-studenten van Ab voeren deze composities uit.

Rob van Bavel - piano.

Cas Jiskoot - bas.

Sander Smeets - drums.

Jasper van Damme - altsaxofoon

Simon Rigter - tenorsaxofoon.

Rik van den Bergh - baritonsaxofoon

Jan van Duikeren - trompet.

 

Deze concerten komen tot stand door bijdragen van: North Sea Round Town, de Dienst Kunst en Cultuur van de gemeente Rotterdam, het donatiefonds “Vrienden van De Machinist” en Café-Restaurant De Machinist. 

 

De Machinist, Willem Buytewechstraat 45, Metro Coolhaven, Rotterdam, 010-4775700 

Gratis parkeren! www.demachinist.nl.

 

 

 

 

Reserveer een tafel