North Sea Round Town

30 jun 2023 t/m 02 jul 2023

 “North Sea Round Town”

Het leukste jazzfestival van het jaar komt er weer aan! Geniet bij De Machinist van de mooiste en leukste muziek tijdens North Sea Round Town. Kom gezellig langs en geniet! 

Programma 2023

Vrij 30 juni. 21:00 uur. Sanem Kalfa en Peter Somuah, “First Meeting”.

Sanem Kalfa staat bekend om haar breed ontwikkelde stem waarmee zij een krachtige mix van emoties brengt. In 2023 is Sanem Kalfa North Sea Round Town ‘Artist in Focus’.

Peter Somuah, de jonge Ghanese trompettist valt op met zijn prachtige melancholieke en warme klank. In zijn composities verkent Somuah de grenzen tussen jazz, funk en traditionele Ghanese muziek. Sanem en Peter brengen vandaag een intieme duo voorstelling, een kruisbestuiving van verschillende genres op het snijvlak van jazz, funk, Afrikaanse muziek, Turkse invloeden en improvisatie. Een meeslepende performance.

Sanem Kalfa - zang, elektronica.

Peter Somuah - trompet

Zat 1 juli. 21:00 uur. Anton Goudsmit’s “Ton Petit” Trio.

De Amsterdamse gitarist Anton Goudsmit is een wervelwind van creativiteit, in staat de luisteraar te fascineren met zijn verbluffende gitaarspel en levendige persoonlijkheid.

Elk concert is een ware happening voor het publiek, zijn collega’s en soms ook voor hemzelf. 

De eigenzinnige composities van Goudsmit zitten vol subtiele verrassingen. De Amerikaanse topbassist Sean Fasciani speelt met souplesse. De tomeloze energie en fabelachtige techniek van Tim Hennekes zorgen er voor dat alles ook nog eens geweldig klinkt.

Anton Goudsmit - gitaar

Sean Fasciani - bas

Tim Hennekes - drums

Zon 2 juli. 15:00 uur. “Nefertiti”.

Nefertiti bestaat dit jaar tien jaar. Met hun vierde album Live in Paris (de stad waar de bandleden elkaar voor het eerst ontmoetten) vieren ze de hoogtepunten van het afgelopen decennium. Van zingbare melodieën naar energieke free jazz - paradoxaal en tegelijk herkenbaar en 'bevrijdend'. Nefertiti bezit het talent om je mee te nemen in de energie van het moment..

Pedro Ivo Ferreira - contrabas

Delphine Deau - piano

Pierre Demange - drums

Camille Maussion - sax

Het concert is onderdeel van The Records On Tour / Powered by VNJJ & Keep an Eye Foundation

Deze concerten komen tot stand door bijdragen van: de Dienst Kunst en Cultuur van de gemeente Rotterdam, de “Erasmusstichting”, “Stichting Bevordering van Volkskracht”, het donatiefonds “Vrienden van De Machinist” en Café-Restaurant “De Machinist”.

Toegang is gratis

           

Reserveer een tafel