Jazz op Zondag

Entree € 0,00 Aanvang 15.00 uur

06 nov 2022 t/m 27 nov 2022

Jazz op Zondag

Zondag = Jazzdag bij De Machinist!

Wekelijks kun je op zondagmiddag 15u (gratis!) genieten van live jazzmuziek.

Maak het ultieme zondagmiddaggevoel compleet door een tafeltje te reserveren voor een lekkere lunch vooraf, of diner na afloop.⁣

Programma November 2022:

Zon 06 nov. 15:00 uur. “Carmen Gomes Inc”.

Dit concert staat in het teken van een dubbele cd presentatie. “Up jumped the devil, Robert Johnson” en “Ray!” Robert Johnson was een legendarische blueszanger (en gitarist), die van grote invloed is geweest op o.a. The Rolling Stones en Eric Clapton. De cd “Ray!” Is een ode aan Ray Charles, die zowel blues als jazz en soulmuziek heeft gemaakt..

Carmen Gomes - zang

Folker Tettero - gitaar

Peter Bjornild - bas

Bert Kamsteeg - slagwerk

 

Zon 13 nov. 15:00 uur. “Kenturah’s Kitchen”.

Kenturah’s Kitchen is een trio dat “jazz van nu” maakt: avontuurlijk, vol verrassende wendingen en improvisaties. Ze brengen voornamelijk eigen werk o.a. van Ed Baatsen en eigenzinnige arrangementen van muziek van o.a. Coldplay en Red Hot Chili Peppers. U treft invloeden aan uit de hiphop, R&B, Afro-Cubaanse en klassieke muziek.

Ed Baatsen - piano

Han Slinger - contrabas

Bert Kamsteeg - slagwerk

 

Zon 20 nov. 15:00 uur. “Boi Akih”.

Boi Akih is thuis in muzikale tradities uit alle windstreken: moderne jazz, klassieke Indiase muziek, muziek uit Melanesie, Afrikaanse en Europese folk tot geïmproviseerde muziek. Die verschillende tradities en invloeden klinken door in de kleur en textuur van hun muziek, in complexe composities, in improvisatie, in stemgebruik en speeltechniek, in gedurfde bezettingen en in de instrumenten die zij hanteren.

Monica Akihary - zang

Niels Brouwer - gitaar

 

Zon 27 nov. 15:00 uur. “Stop de Tijd” Margriet Sjoerdsma & Martin Fondse”.

Een intiem luisterconcert! “Stop de Tijd” is een voorstelling over de wens om de wereld en de tijd naar onze hand te zetten. Met songs die zich bewegen van klein en intiem naar groots, orkestraal en episch. Songs gezongen vanuit wanhoop, overgave of juist euforie. De teksten van o.a. Vrouwkje Tuinman, Remco Campert en Jean Pierre Rawie vormen een brug tussen het persoonlijke en het universele.

Margriet Sjoerdsma - zang

Martin Fondse - piano

Deze concerten komen tot stand door bijdragen van: de Dienst Kunst en Cultuur van de gemeente Rotterdam, de “Erasmusstichting”, “Stichting Bevordering van Volkskracht”, het donatiefonds “Vrienden van De Machinist” en Café-Restaurant “De Machinist”.

Reserveer een tafel