Jazz op Zondag

Entree € 0,00 Aanvang 15.00 uur

03 okt 2021 t/m 19 dec 2021

 

Jazz op Zondag

Er zit muziek in De Machinist. We kunnen weer!!!

10 gratis toegankelijke concerten vanaf zondagmiddag 3 oktober 2021.

 

Jazz op Zondag najaar 2021

 

Zon 3 okt. 15:00 uur. “Stefan Lievestro & Harmen Fraanje Duo”.

De Rotterdamse contrabassist Stefan Lievestro en de pianovirtuoos Harmen Fraanje hebben in verschillende bands en ensembles samengespeeld. In dit duo, hebben zij meer vrijheid tot elkaar om het avontuur aan te gaan. Daarvoor is een duo-combinatie uitermate geschikt. Ruimte en tijd worden al improviserend onderzocht. 

Stefan Lievestro - bas

Harmen Fraanje - piano.

 

Zon 10 okt. 15:00 uur. “Sun-Mi Hong & Alistair Payne Duo”.

Het Sun-Mi Hong & Alistair Payne duo komt voort uit een jarenlange samenwerking in verschillende projecten. Als muzikale partners legden zij de basis voor het Sun-Mi Hong Quintet. 

De niet alledaagse line-up van slagwerk en trompet verrast door het brede scala aan klank en de kleur van de muziek, door de twee muzikanten voortgebracht. Het publiek vergeet dat er slechts 2 mensen op het podium staan. Het resultaat is onvoorspelbaar.

 

Zon 17 okt. 15:00 uur. “Rotterdam/Trondheim Collective”.

Geïnspireerd door zijn maandenlange verblijf in Trondheim, Noorwegen, richtte Jesse Schilderink in 2017 het “Rotterdam/Trondheim Collective” op. Daarin werken verschillende musici uit Rotterdam en Trondheim samen in wisselende bezettingen. Het Collective is een vruchtbare samenwerking van jonge Nederlandse en Noorse muzikanten.

Jens Meijer - slagwerk 

Jesse Schilderink - tenorsaxofoon 

Julian Haugland - contrabas

Philip Granly - piano 

 

Zon 24 okt. 15:00 uur. “Steve Nelson Quartet”.

Steve Nelson werd aanvankelijk beïnvloed door de legendarische vibrafonist Milt Jackson en  later door Bobby Hutcherson, die hij via de lp ‘Idle Moments’ van Grant Green leerde kennen. Hij werd een veelgevraagd muzikant en speelde met grootheden als: Kenny Barron, David “Fathead” Newman en Dave Holland. 

Steve Nelson - vibrafoon

Joris Teepe - contrabas

Rob van Bavel - piano

Owen Hart Jr. - slagwerk

 

Zon 31 okt. 15:00 uur. “Bart Wirtz Trio”.

Saxofonist Bart Wirtz heeft inmiddels verschillende jazzprijzen in de wacht gesleept, waaronder: de Erasmus Jazzprijs, Leiden Jazz Award, de Breda Jazzprijs en de Edison Jazzism Publieksprijs voor zijn album “iDreamer”. Dit laatste album zorgde voor een stroomversnelling in de carrière van Bart. The track “Evolution of the Innocent” belandde op een spotify playlist en werd bijna 5 miljoen keer gestreamd. 

Bart Wirtz -  saxofoon

Kasper Kalf - contrabas

Pim Dros - slagwerk 

 

De overige 5 concerten dit najaar worden spoedig ingepland. Volg de website van De Machinist. De data zijn: 7 nov, 14 nov, 21 nov, 12 dec en 19 dec 2021.

 

Covid.

De Machinist houdt zich aan de adviezen van het RIVM en regels vanuit de Rijksoverheid. 

Bij binnenkomst zal worden gevraagd naar een QR code van een negatieve testuitslag, vaccinatie- of herstelbewijs.

 

Deze 4 concerten komen tot stand door bijdragen van: North Sea Round Town, de Dienst Kunst en Cultuur van de gemeente Rotterdam, het donatiefonds “Vrienden van De Machinist” en Café-restaurant De Machinist. 

 

Reserveer een tafel