Jazz op Zondag

Entree € 0,00 Aanvang 15.00 uur

09 okt 2022 t/m 26 mrt 2023

Jazz op Zondag

Zondag = Jazzdag bij De Machinist!

Wekelijks kun je op zondagmiddag 15u (gratis!) genieten van live jazzmuziek.

Maak het ultieme zondagmiddaggevoel compleet door een tafeltje te reserveren voor een lekkere lunch vooraf, of diner na afloop.⁣

Programma Oktober 2022:

Zon 09 okt. 15:00 uur. Michiel Stekelenburg Trio “Onoda”.

Gitarist en componist Michiel Stekelenburg componeert ‘Luisterrijke, doordacht opgezette stukken die prettig in het gehoor liggen. Het trio “Onoda” brengt moderne, dynamische en sferische composities en zoekt naar raakvlakken met hedendaagse gecomponeerde muziek. Zij zijn ook niet vies van een flinke dosis rauwe energie!

Michiel Stekelenburg - elektrische gitaar.

Arno Krijger - Hammond B3 orgel.

Jasper van Hulten - drums.

 

Zon 16 okt. 15:00 uur. “Matthias van den Brande Trio”.

Matthias van den Brande is een Belgische saxofonist en componist/arrangeur. Hij bracht in 2018 zijn debuutalbum ‘ Opus #1’ uit, waarin hij een klassiek blaaskwintet combineerde met zijn jazz kwartet. Dit nieuwe trio geeft de muzikanten de vrijheid om nieuwe ritmische, melodische en harmonische ideeën uit te werken. 

Matthias van den Brande - saxofoon

Tijs Klaassen - contrabas

Wouter Kühne - slagwerk

 

Zon 23 okt. 15:00 uur. “Jeroen van Vliet & Mete Erker”.

Mete Erker en Jeroen van Vliet zijn al ruim 30 jaar muzikale partners. Hun composities vormen, een uitgewogen en bevlogen muzikale reis langs verschillende binnenwerelden. De muziek klinkt soms donker, dan weer helder, vaak emotioneel, en soms ook licht.  Het individuele spel van beiden is complementair, de intense interactie steeds voelbaar en hoorbaar, dat maakt dat hun muziek bij je binnenkomt.

Mete Erker - saxofoon

Jeroen van Vliet - piano

Zon 30 okt. 15:00 uur. “Rare Jazz” Anton Goudsmit & Arnold Dooyeweerd”.

Arnold Dooyeweerd en Anton Goudsmit spelen vaak als duo samen. Hun muziek noemen zij “RARE JAZZ”, Engels of Nederlands, dat is hen om 't even. Zij spelen eigen composities. Geen uitvoering is het zelfde. Een subtiele verstilde ode aan Maurice Ravel, een uitbundige blues explosie, een virtuoze Venezolaanse wals, een hectische vrije improvisatie of een dansbare Zuid Afrikaanse Kwela, niks is hen te gek.

Arnold Dooyeweerd - contrabas

Anton Goudsmit - gitaar

Deze concerten komen tot stand door bijdragen van: de Dienst Kunst en Cultuur van de gemeente Rotterdam, de “Erasmusstichting”, “Stichting Bevordering van Volkskracht”, het donatiefonds “Vrienden van De Machinist” en Café-Restaurant “De Machinist”.

Reserveer een tafel