Veelgestelde vragen

Worden er in de Filmzaal ook films vertoond?

We hebben geen filmprogramma in onze Filmzaal. Wel kan jouw kind hier zijn of haar kinderfeestje organiseren! Ook wordt er met regelmaat een speciale filmserie georganiseerd, vraag hiervoor de balie.

 

Zijn honden welkom bij De Machinist?

Ja hoor, als je hond aangelijnd is, is hij/zij van harte welkom.

 

Zijn er voorzieningen voor mindervaliden bij De Machinist?

Zeker. Vanaf straatniveau is er een lift naar ons restaurant en naar de zalen. Op de begane grond kun je gebruik maken van een speciaal toilet voor mindervalide gasten. Ook is er een parkeerplaats voor mindervalide gasten bij onze hoofdingang aan de straatkant. Deze parkeerplaats is eigendom van de gemeente Rotterdam.

 

Waar kunnen wij parkeren en wat zijn de kosten?

Parkeren kan aan de kant van onze hoofdingang aan de straat én aan de achterzijde van ons gebouw is een ruime parkeerplaats. Dit zijn beide parkeerplaatsen van de gemeente Rotterdam, waar kentekenparkeren geldt. 

 

Doet De Machinist aan sponsoring?

De Machinist kiest elk jaar een aantal organisaties en goede doelen uit die we ondersteunen. Deze zijn zorgvuldig uitgezocht. Helaas kunnen wij overige aanvragen niet in behandeling nemen.

 

Wat kan ik allemaal vinden in het gebouw van De Machinist?

De Machinist is gevestigd in een oude Machinistenschool. Er zit nu een restaurant in waar je lekker kunt eten en drinken. Ook zijn er een aantal mooie zalen die we, inclusief catering, verhuren en vinden er regelmatig optredens plaats in De Machinist, zoals jazz, comedy en een pubquiz.
De voormalige klaslokalen en zolders van de Machinistenschool zijn nu te huur als kantoor voor ondernemers uit de meest uiteenlopende branches. Ook is Breakout Rotterdam gevestigd in De Machinist, met leuke en spannende escaperooms. En als laatste is kinderopvang de Kleine Machinist gevestigd in ons gebouw.

 

Wat was dit vroeger voor gebouw?

Van 1949 tot 2005 zat het voormalig Scheepvaart- en Transport College in het gebouw van De Machinist. In wat nu het restaurant en café is kregen de leerlingen vroeger les in een smederij en machinekamer. Waar nu de Pub zit bevond zich een stoomketel, deze was verbonden met de schoorsteen buiten. 
De huidige zaal de Sociëteit was de kantine. Hier aten de leerlingen graag een broodje kroket en stond het altijd blauw van de sigarettenrook.
In lokaal 6 op de begane grond zit een geheime kamer, te bereiken via een trapje. Tijdens de renovatie werden hier oude boeken en schoolrapporten gevonden. Niemand weet waarvoor het geheime kamertje diende, dus als jij dit weet horen we het graag!

 

Zijn er zalen te huur waarbij we onze eigen hapjes/drankjes mogen verzorgen?

Wij verhuren onze zalen alleen inclusief catering, het is dus niet mogelijk om zelf de catering te verzorgen.

Reserveer een tafel