North Sea Round Town

Entree € Gratis toegang

05 jul 2024 t/m 07 jul 2024

Vrij 5 juli. Miran Noh & Johannes Fend Duo.

Aanvang = 21:00 uur en 22:00 uur in de Europoort zaal.

Miran Noh studeerde Jazz en Klassieke muziek. Haar inspiratie put zij uit de muziek van Bach tot Ravel en van Bill Evans tot Brad Mehldau en Shai Maestro. Haar composities hebben een sterk motief, verschillende lagen, een impressionistisch karakter en een harmonisch concept dat ontleend is aan de componisten Ravel, Debussy en Prokofiev.

Miran Noh - piano

Johannes Fend - bas

 

Zat 6 juli. Boi Akih. Winnaars Boy Edgarprijs 2023.

Aanvang = 21:00 uur en 22:00 uur in de Europoort zaal.

Boi Akih is thuis in de muzikale tradities uit alle windstreken: moderne jazz, klassieke Indiase muziek, muziek uit Melanesië, Afrikaanse en Europese folk en geïmproviseerde muziek. Die verschillende tradities en invloeden klinken door in de kleur en textuur van hun muziek, in complexe composities, improvisatie, stemgebruik en speeltechniek, gedurfde bezettingen en in de instrumenten die zij hanteren.

Monica Akihary - zang

Niels Brouwer - gitaar

 

Zon 7 juli. 15:00 uur. Giuseppe Doronzo & Guus Jansen.

Aanvang = 15:00 uur en 16:00 uur in de Europoort zaal.

Guus Janssen en Giuseppe Doronzo spelen de laatste jaren samen, waarbij Doronzo’s expressieve bariton saxofoon en Janssen’s meesterlijke pianospel elkaar ontmoeten. Dat mondt uit in een fascinerende confrontatie van composities en improvisaties die de geest van de Hollandse improvisatie muziek en jazz weerspiegelen..

Giuseppe Doronzo - baritone sax, hulusi (fluit)

Guus Janssen - piano

 

Deze concerten komen tot stand door bijdragen van: de stichting Riff (NSRT), het donatiefonds “Vrienden van De Machinist” en Café-Restaurant “De Machinist”.

 

North Sea Round Town is a fringe festival that tours Rotterdam with over 350 concerts. Discover the best jazz, soul, r&b, funk, impro, electronic, hip-hop, and pop at 125 different locations in all districts of the city. www.northsearoundtown.nl

Reserveer een tafel